I denna artikel beskriver vi hur du installerar Formida för Microsoft Teams. Se även artikeln "Kom igång med Formida för Microsoft Teams" där vi går igenom de grundläggande funktionerna för Formida för Teams.

Installation av Formida som flik i ett team

Välj det team som du vill använda Formida med. I kanalen “Allmänt” klickar du på plustecknet, och bland de appar som visas väljer du Formida. När installationen är klar visar Formida ett formulär för inloggning.

Inloggning

När du har installerat Formida som en flik inne i ett team visas ett formulär för inloggning. Välj “Logga in med Microsoft”.

Observera att du måste ha registrerat ett konto hos Formida för att kunna logga in. Prata med din IKT-pedagog eller kontakta info@formida.se för få ett Formida Premium-konto.

Hämta elever

Innan du kan skapa moment (matriser) och göra bedömningar inne i Formida behöver du hämta teamets medlemmar (dvs teamets elever).